Aug 272013
 

Mei, 2013 officals Malaysia telah merampas sebuah buku bertajuk Muslim

malaycover-Irshad Manji--book

Allah Liberty dan Cinta

Irshad Manji--timbul-wiki-c

Irshad Manji.

“Allah Liberty and Love,” ditulis oleh Irshad Manji. Wanita ini mendakwa untuk menjadi seorang wanita yang setia yang melihat semua orang seperti yang dicipta oleh Allah, dan Allah tidak membuat kesilapan dalam ciptaan-Nya. Manji berharap untuk membuka dialog dengan orang Islam dan pendirian mereka mengenai homoseksual.

Manji, seorang pengarang Uganda-dilahirkan dengan kewarganegaraan Candian unapologetic di dalam pembelaannya gaya hidup gay dan lesbian.

Beliau telah mencabar orang-orang agama Islam untuk menjelaskan bagaimana Allah, dalam semua kemuliaan-Nya, boleh dibuat ‘secocok atau kejahatan. ”

Manji memetik Quaran sebagai berkata, “semua orang adalah satu perbuatan delibate penciptaan di pihak Tuhan. Jadi, walaupun gay dan lesbian telah dicipta oleh Tuhan.

Ini adalah satu kenyataan yang berani apabila undang-undang Malaysia boleh menghukum aktiviti homoseksual dengan sehingga 20 tahun di dalam penjara. Seperti yang dinyatakan dalam artikel itu, Malaysia dan Indonesia adalah negara-negara Islam.

Saya merasakan bahawa ada agama atau budaya akan dapat mengambil hak asasi manusia kerana ia termaktub dalam Piagam Bangsa-Bangsa Bersatu Hak Asasi.

Bilakah agama dan saya termasuk orang-orang yang utama, berhenti dan melihat apa yang sains katakan tentang homoseksual?

World Wide psikiatri telah menyatakan bahawa homoseksual adalah TIDAK – a) penyakit b) penyakit mental c) penyelewengan a – dan mereka telah menyatakan bahawa ia tidak boleh diubah oleh terapi, ini kemudian meletakkan untuk berehat tanggapan, sering mendakwa pelampau agama bahawa ia adalah pilihan.

Fakta-fakta ini oleh masyarakat perubatan dan saintifik seolah-olah menyokong quote Manji ini Quaran seperti yang dinyatakan dalam perenggan dua artikel ini.

Agama perlu menjadi kuasa perpaduan dan kasih sayang. Perkataan “Islam” bermaksud keamanan. Isa bercakap tentang keamanan dengan meminta semua orang untuk suka satu sama lain.

Kini media boleh memaklumkan kepada dunia di mana kebencian dan sikap tidak bertoleransi menimbulkan kepalanya. Agama dan budaya tidak perlu membuang hak-hak asasi manusia untuk semua.

 

 Leave a Reply

(required)

(required)