Jan 042016
 
Dec 31 do leta 2015

 

Oceni
Michael Deleon, levo in Greg Bourke 28. april 2015, v Washingtonu, DC (Newscom / UPI / Pete Marovich)

Michael Deleon, levo in Greg Bourke 28. april 2015, v Washingtonu, DC (Newscom / UPI / Pete Marovich) Burke (desno je bila vodilna Scout do župnijske je škof ga zavrne). Ti so skupaj že 33 let in je služil župnijo 28 let.

Paula tukaj – ponosni lezbijka. Sem zapustil Cerkev, ampak sem tako navdušen, ko SANE in duhovne katoliki – kot zaposleni v državnem katoliške registru (ZDA) ugodi LGBTI dostojanstvo. To je Kristus všeč! To je človeštvo (z vero ali brez) na najboljše. Če ste preganjali LGBTI oseba v “krščanski homofobičnega” države – sprejeti srce. Bog / Stvarnik / Višje Napajanje – ti ljubi! Srečno novo leto 2016. Članek je v barvi.

National katoliške Registriraj se je Uredništvo za konec leta 2015.

Ker živimo z njimi, je pogosto težko prepoznati resnično pomembne,-zgodovino spreminja dogodke, dogodke, ki se bodo dotaknile prihodnjim generacijam intimno in globoko. Zelo verjetno, čeprav je odločitev ZDA vrhovno sodišče 26. junija 2015, v  Obergefell proti. Hodges  primeru, ki je ugotovilo, istospolne poroke ustavno pravico, je eden od teh dogodkov.

“Narava zakonske zveze je, da s svojo trajnih vezi, skupaj dve osebi lahko našli tudi druge svoboščine, kot izraz, intimnosti in duhovnosti. To velja za vse osebe, ne glede na njihovo spolno usmerjenost, “pravosodje Anthony Kennedy napisal za 5-4 večino.

Katoliška moralni teolog Lisa Fullam je zadela “, kako močno” štiri načela in tradicije sodišče navaja kot podlago za svojo odločitev “echo katoliškega nauka o poroki.”

Kot cerkev oblikuje odgovor na to novo realnost, je predlagala, “dober prvi korak za cerkvene voditelje bi bilo pozdraviti odločitev Sodišča v luči njegovega prekrivanja s katoliškimi vrednotami … in se seznani z zmogljivim duhu ljubezni in predanosti vivifying lezbične in gejevske poroke, kot tudi ravne poroke. “

Deljeni sodišče, čeprav odraža delitve v narodu. Na dan odločitve,  NCR  poročali, da je politično in versko odgovor  tekel spreminjajo od obupa in jeze za slavje.

Email-ad_NCRxmas.jpg
Naročite naročnino darilo NCR, in bomo vrgel nekaj malega ekstra za vas!  Več o tem.

“Danes, ljubezen prevladala in naš narod postal bolj popoln sindikata,” je zapisal Sarah Kate Ellis, predsednik gejevskega in lezbičnega anti-obrekovanja skupine GLAAD. “#LoveWins,” Predsednik Barack Obama tweeted.

Predsednik konference ZDA katoliških škofov, nadškof Joseph Kurtz Louisville, Ky., Ki se imenuje sklep “tragična napaka.” Škof Richard Malone Buffalo, NY, izjavil sam “grenko razočaran.”

Odločitev sodišča ni presenečenje Philadelphia nadškof Charles Chaput, je dejal. “Presenečenje bo prišel,” Chaput je nadaljeval, “kot navadni ljudje začeli izkušati, iz prve roke in boleče, vpliv današnjega delovanja na vse, kar so mislili, da je vedel, o poroki, družinskega življenja, naših zakonov in naših družbenih institucij.”

Marianne Duddy-Burke, izvršni direktor  DignityUSA, na drugi strani pa je praznoval “povečanje pravičnosti, da ta odločitev vratarje v” in ugotovil, da so bili katoličani na čelu gibanja za poroke enakosti. “Mi Naša zaveza k vrednotam ljubezni, vključenosti, družino in pravice navdihuje milijone katoličanov – tako naravnost in LGBT. … To je čudovito videti prave vrednote naše vere in naše države potrdili danes. “

Med živahnosti in grenko razočaranje skriva veliko kompromisno rešitev, navadne dneve, ki so uspešne dogodek, zgodovino spreminjajo, kot smo zares začeli živeti novo realnost.

Vprašanje ostaja, ali bodo v teh dneh bo boleče, kot Chaput predlaga ali, kot Arthur Fitzmaurice, direktor sredstev za katoliško združenje za lezbičnega in gejevskega ministrstva, je povedal  NCR  26. junija, “priložnost za nas, da korak stran od zaračuna politične razprave k pastoralni dialog o tem, kaj pomeni biti LGBT in katoliška. “

Spreminjanje zakona je bil enkraten dogodek. Spremeni pride do ljudstev in skupnosti počasi. Kot navadni ljudje – in ena upa katoliške škofe – spoznali več ljudi v istospolnih porok, srcih in glavah bodo spremenile. Sprejem bo nadomestil strah.

Ena katoliški par, ki lahko – in to – pripovedujejo zgodbo o prednostih istospolnih porok so Greg Bourke in Michael Deleon od Louisville. V predanega razmerja za 33 let (in se poročila v Kanadi leta 2004), Bourke in Deleon so vseživljenjsko prakticiranja katolike in aktivne člane Lurške Matere Božje župnije za 28 let. Skupaj so dvig dva otroka. Z vse račune, so postali ključnega pomena za njihovo skupnost.

Razgovor z Huffington Post marca lani, tik preden je Vrhovno sodišče poslušalo ustne argumente v  Obergefell  proti.  Hodges, Fr. Scott Wimsett, pastor Lurške Matere Božje, ki je opisan Bourke in Deleon kot “ljubljen in spoštovan. … Vidiš, kako se prilegajo. “

Novinarji so izpolnjeni Bourke in Deleon, kot so bili ob naročila in služijo jedi na župnijski postna ribjega zaroda.

“Oni so samo dobri ljudje,” je dejal Wimsett. “In to je nekako tisto, kar je vse okoli, kajne?”

Časovni okvir te zgodbe je pomembna, ker so bili Bourke in Deleon svinca tožniki v primeru vrhovno sodišče.

Bourke in Deleon imel njun zakon nehote potiska v ospredje pred skoraj štirimi leti, ko Bourke izgubil svoj položaj kot vodilna četa Boy Scout zaradi njegove spolne usmerjenosti. Bourke je javil z četa s svojo župnijo sponzoriral za osem let, šest kot registriranega voditelja. Njegovo Istjerivanje bil široko poročali v lokalnih medijih, ki prinaša par pozornost pravne ekipe Louisville išče tožnika za izpodbijanje prepoved poroke enakosti Kentucky je.

Bourke in Deleon dogovorjeno, in dobro, bil je zgodovina. Toda zgodba še ne konča.

V juliju 2015, z istospolne zakonske zveze pravno nationwide, skavt Amerike prekliče svojo prepoved homoseksualnih odraslih voditeljev in Bourke nanesti po vodstvu z četa svojega sina. V avgustu je bil ponovno zavrnil, tokrat ne s skavt, ampak po svoji župniji.

Ko skavt dvignil svojo prepoved homoseksualnih odraslih voditeljev, je vključeval določbo, ki omogoča, cerkveni sponzorirajo enote izbrati lokalne voditelje, ki temeljijo na cerkvenem poučevanju. Bourke izvedela, da so Louisville je Kurtz naročeno pastirjem nadaljevati prepoved homoseksualnih voditeljev v župnijskih enot.

“Moja srčna razdeljena, da bi bila moja cerkev zdaj predstavljamo oviro na moji vrnitvi v mojem tabornik enote,” Bourke zapisal na svoji Facebook strani.

Bourke in Deleon so srečni, da so to le župljani in prostovoljci. Njihovo preživetje ni odvisno od institucionalne cerkve. Leta 2015, vsaj 10 cerkveni delavci v ZDA izgubili delo zaradi spolne usmerjenosti. V skoraj vseh primerih so bili ti dolgoletni zaposlenih, ki so s svojih šolskih in župnijskih skupnostih globoko spoštovati. V večini primerov je bilo njihovo usmerjenost in tudi njihovi partnerji znan po skupnosti. So doživeli nobenih težav, dokler so vstopili civilne poroke.

NCR  je že na zapis zavzema za cerkvene kadrovske politike, ki zagotavljajo, da lahko zaposleni sklenejo pravne, civilne poroke brez strahu, da bodo izgubili službo.


Related:  Uvodnik: Gay poroka ne bi smela biti ovira delo


Danes smo obravnavali bolj temeljno vprašanje: Kako bomo kot cerkev živeti z našimi gejev, lezbijk in transseksualcev bratov in sester? Smo mimo času “ljubezen grešnika” platitudes.

Nekateri katoliški voditelji so izrazili pripravljenost, da bi našli pot skozi ta čas sprememb, ki priznava, da je vse spremembe težko. Škof Gregory Hartmayer Savannah, Ga., Je pozval mirno in državljansko zavest po sklepu 26. junija odpoveduje poprej “strupeni jezik ali vile vedenje proti tistim, katerih mnenja se razlikujejo od naših.« Opozoril je, da je odločitev “predvsem izjava o državljanskih pravic in ne redefiniranje zakonske zveze, kot je cerkev uči. “

Chicago nadškof Blase Cupich pozval k “zrelih in vedro razmišljanj, kot smo korak naprej skupaj.” Opozoril je, da je modrost katoliške cerkve “korenine v veri in široko paleto človeških izkušenj.” On je citiral Katekizem katoliške Cerkve, ki gay osebe “je treba sprejeti s spoštovanjem, sočutjem in občutljivostjo. Izogibati se je treba vsak znak neupravičene diskriminacije v zvezi z njimi “On nadaljuje.:

V zvezi s tem mora biti realen, ne retorično, in vedno odraža zavezanost Cerkve do spremljevalnih vse ljudi. Iz tega razloga mora Cerkev razširiti podporo vsem družinam, ne glede na svoje okoliščine, ki priznava, da smo vsi sorodniki, potuje skozi življenje pod skrbnim straži ljubečega Boga.

Odraža tem času sprememb, Cupich ima svoje izzive. Chicago nadškofija je predmet dveh pritožb z Oddelkom Illinois človekovih pravic in zvezne Equal zaposlovanje Opportunity Komisije domnevne nezakonite odpovedi delovnega razmerja na podlagi spolne usmerjenosti.

Bourke in Deleon so značilne za ta velik izziv, ki je cerkev danes, ker so nas silijo, da se ne vprašamo, kako bomo živeli iz hipotetično situacijo, ampak kako bomo živeli z Gregom in Mihaela. Dajo meso do abstrakcije.

Odgovore je cerkev dajejo zdaj so zmedeni, neenakomerno in pogosto kruta. Greg in Michael – in nešteto gejevskih, lezbičnih in transspolnih katoliki – zaslužijo boljše.

Za svoje zgodovinske vloge kot tožniki v  Obergefell  proti.  Hodges  in za njihovo zvesto javno pričevanje kot gej katoličanov, smo ime Greg Bourke in Michael Deleon  NCR ‘S oseb na leto za leto 2015.

 Leave a Reply

(required)

(required)