Feb 142017
 

 

Perdana Menteri Malaysia

Jakim Jabatan Islam: sedih Kejahilan Homoseksual

pihak berkuasa Islam rasmi Malaysia berkata seksualiti boleh diubah dengan latihan dan bimbingan.

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mengeluarkan video minggu lalu menjelaskan bagaimana orang LGBT boleh mengubah seksualiti mereka jika mereka mahu.

Dalam video tiga minit Jakim berkata seksualiti adalah seperti belajar menunggang kuda dan jika seseorang LGBT mahu menjadi heteroseksual mereka perlu menerima latihan dan bimbingan.

Menunggang kuda?

Menunggang kuda adalah satu kemahiran, ia tidak melibatkan seksualiti seseorang. Selepas pengalaman menunggang, penunggang tidak mengambil kuda rumah mempunyai hubungan timbal balik. seksualiti manusia adalah lebih daripada sekadar seks – ia mahu untuk bersama dengan orang yang dicintai. Menunggang kuda yang menunjukkan bahawa manusia boleh dijinakkan atau menuntut bahawa kuda yang taat. Berkahwin di bawah satu pembohongan – adalah menyakitkan kepada manusia. A kuda dan manusia adalah dua spesies yang berbeza. Seorang manusia tidak boleh mempunyai hubungan yang sama dengan kuda! Menunggang kuda TIDAK mentakrifkan anda sebagai manusia – tetapi, seksualiti seseorang tidak menentukan bahawa dia juga seorang manusia. Kami ceritakan kepada orang lain dengan orientasi seksual kami – kami tidak berkaitan dengan kuda oleh orientasi seksual kita! Jika saya tidak boleh belajar menunggang kuda, adakah itu membuat saya menjadi BUKAN MANUSIA? Jika saya sentiasa jatuh kuda, aku pelaku seksual tidak cekap?

Jabatan Perlu Baca Maklumat saintifik mengenai Homoseksual

Tiada alasan untuk Jabatan Kemajuan Islam! Ia memerlukan pembangunan pengetahuan dunianya seksualiti manusia. Sila mendidik jurucakap anda (kerana beberapa akan menjadi wanita). Pada bulan Mac 2016, Psychiatric Association World, sebuah badan saintifik yang terdiri daripada 180 buah negara, menulis perisytiharan. Ini ditujukan kepada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan semua pemimpin dunia (supaya Presiden / Perdana Menteri Malaysia menerima salinan a). Dalam declartion, badan dunia scentific ini mengisytiharkan apa yang telah dikenali untuk peringkat umur, homoseksual yang TIDAK BOLEH diubah, berdoa jauh, diabaikan. Untuk memaksa seorang lelaki gay atau perempuan untuk berkahwin destorys jiwa / beliau manusia dan emosi kesejahteraan. Tuhan itu pengasih.

Mengenakan Sakit dan Penghinaan dengan nama Islam

Beberapa kaedah yang dicadangkan untuk orang ramai untuk mencuba untuk mengubah seksualiti mereka telah berkahwin atau menundukkan nafsu dengan berpuasa atau kaedah lain. Saya akan meminta anggota Jabatan beberapa soalan:

  1. Bilakah anda sedar anda adalah heteroseksual? 2. Pada usia berapakah anda perasan atau menjadi tertarik kepada jantina yang berlawanan

Jawapan kepada kedua-dua soalan akan “pada usia yang muda.”

Kebanyakan lesbian dan gay tahu bahawa mereka sedar tarikan yang sama-seks pada usia yang sangat awal. Dalam masyarakat bukan menerima ketat homoseksual, kebanyakan kanak-kanak menyimpan rahsia. Mereka cuba temu jantina yang berlawanan. Sesetengah berkahwin, tetapi majoriti orang-orang yang berkahwin, akan mencari rakan homoseksual di luar perkahwinan. Seseorang tidak boleh mengubah seksualiti mereka. Ini adalah fakta sains yang dibina di atas generasi maklumat dan penyelidikan di seluruh dunia.

Allah Tidak Buat Kesilapan – Terima Seksualiti Anda!

Jakim berkata seseorang perlu mahu menukar seksualiti demi Allah dan bukannya dipaksa. Video ini juga menggesa rakyat supaya bersabar dengan rakan-rakan LGBT mereka dan membantu mereka ke jalan heteroseksualiti.

Ditubuhkan pada tahun 1968 di bawah nama yang berbeza, objektif Jakim adalah ‘untuk memastikan bahawa pelan pembangunan ummah dan pembangunan Islam di negara ini dilaksanakan secara bersepadu berdasarkan perancangan dan penyelarasan yang berkesan .

Keluarga Jakim, Pengarah Kanan sosial dan jabatan masyarakat pembantu, Dr Mohd Izwan Yusof, mengesahkan jabatan yang diwujudkan video . Masalahnya di sini adalah bahawa “Dr.” title bukan perubatan / psikiatri tetapi doktor surat – seorang doktor Pengajian Islam – jahil sains perubatan.

Berdoalah gay yang jauh?

Aktivis sosial Syed Azmi Alhabshi menerbitkan video yang berkata ‘ada pihak di kalangan umat Islam yang mempunyai orientasi bukan heteroseksual tetapi tetap teguh di atas jalan Islam’. (Berapa peratus? Adakah mereka takut Allah? Adakah mereka menepati kerana takut keluarga?)

‘Bagi mereka, ini adalah ujian Allah, dan mereka memilih untuk menghadapi ujian yang sesuai dengan apa tuntutan Islam, “katanya.

Paula sini.  Saya sangat tidak setuju dengan Syed Azmi Albabshi !!! Allah tidak memberi ujian yang menyakitkan! Allah tidak membenci homoseksual! Chlldren Tuhan memutuskan untuk membenci saudara homoseksual-saudara mereka.! Apa yang saya dapati dispicable adalah bahawa Encik Albabshi pergi rumah kepada keselesaan isteri dan cinta kepada anak-anaknya, tetapi homoseksual telah dikenal pasti untuk bersendirian, tidak layak dan lebih rendah daripadanya. Allah berfirman: “Tidak baik kalau manusia itu seorang sahaja!” (Kejadian).

Media sosial telah dibahagikan mengenai mesej video dengan beberapa orang memuji Jakim untuk pendekatan ‘lembut dibarisi’ kepada isu ini.

‘Warna saya terkejut dengan warna-warna pelangi, “kata Luq Harith.

‘Jakim sebenarnya keluar dengan video yang bukan membenci komuniti LGBT.

Paula: Non-membenci, tetapi sudah tentu tidak menerima. Masyarakat LGBT adalah kelas kedua dan juga jenayah yang disasarkan.

‘Walaupun idea satu orang boleh menukar orientasi mereka masih boleh dipertikaikan (Saya tahu sebahagian dari kamu akan mengatakan mereka tidak akan berubah tetapi terdapat cerita-cerita legit orang akan lurus daripada kehendak mereka sendiri), pendekatan lembut video di menasihati, hormat untuk privasi dan penekanan kepada kehendak bebas adalah pasti membanggakan.  

Paula lagi.  Mari kita ingat bahawa terdapat peratusan daripada bi-sexuals, yang boleh pergi sama ada cara. Dan saya akan bertanya bagaimana anda tahu bahawa mereka ‘menjadi’ lurus. Berapa banyak yang semula curang pada isteri-isteri / keluarga mereka?

‘Ini adalah jauh lebih baik daripada berkata mereka berdosa, mereka akan ke neraka, bla bla bla (sic).’

Orang lain berkata video itu akan menggalakkan idea-idea palsu tentang terapi penukaran.

‘Video ini akan membuat orang percaya bahawa terdapat satu cara untuk’ ‘homoseksual perubahan ke heteroseksual. Ada cara anda boleh berbuat demikian, “Sheelabanu Sri Jaya. 

‘Tidak kagum dengan kandungan tetapi pujian kepada Jakim untuk memberi tumpuan kepada bukan kebencian atau keganasan terhadap orang LGBTQ, “kata Huda Mutalib.

Tiada gay di TV di Malaysia

Liwat dan seks oral diharamkan di Malaysia dan seorang lelaki yang ditemui daripada “kelucahan melampau dengan seorang lelaki lain” boleh menghadapi hukuman penjara atau hukuman.

Pada tahun 2010 Lembaga Penapisan Filem Malaysia berkata ia hanya akan membenarkan gambaran homoseksual pada skrin jika mereka bertaubat atau mati .

Sila mendidik jurucakap anda (kerana beberapa akan menjadi wanita). Pada bulan Mac 2016, Psychiatric Association World, sebuah badan saintifik yang terdiri daripada 180 buah negara, menulis perisytiharan. Ini ditujukan kepada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan semua pemimpin dunia (supaya Presiden / Perdana Menteri Malaysia menerima salinan a). Dalam declartion, badan dunia scentific ini mengisytiharkan apa yang telah dikenali untuk peringkat umur, homoseksual yang TIDAK BOLEH diubah, berdoa jauh, diabaikan. Untuk memaksa seorang lelaki gay atau perempuan untuk berkahwin destorys jiwa / beliau manusia dan emosi kesejahteraan. Tuhan itu pengasih.

Dicatat dari sini.

 
 
 
 
 

 

 
k

 Leave a Reply

(required)

(required)