Dec 262015
 

 Βαθμολογήστε αυτό

Πλάτων

Πλάτων

Μέγας Αλέξανδρος

Μέγας Αλέξανδρος

Σαπφώ και λεσβίες στη Λέσβο

Σαπφώ και τους συναδέλφους λεσβίες

 

Σαπφώ έψαχνε για με τις φίλες της, όπως ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Ζητωκραύγαζαν στον κόσμο των πνευμάτων, όπως ελληνικές ανθρώπους στο κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου να συνάψουν Σύμφωνο Συμβίωσης.

Χριστουγεννιάτικο δώρο για ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες

Δεν είναι η πλήρης ισότητα του γάμου, αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα είναι δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, όταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα (Ολλανδία) πέρασε πλήρη ισότητα γάμου το 2001.! Οι Έλληνες νομοθέτες ενέκριναν το νομοσχέδιο με ένα περιθώριο 193-56.

Τι κάνει αυτό το νομοθετικό εννοείτε;

Η νομοθεσία θα επιτρέψει ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες να κάνουν ιατρικές αποφάσεις για λογαριασμό του ιδίου φύλου σύντροφό τους. Θα λάβουν επίσης νοσοκομείο επίσκεψης και κληρονομικά δικαιώματα.

Το τελικό σχέδιο του μέτρου κατά την οποία οι βουλευτές ψήφισαν δεν περιέχει διάταξη που θα επέκτειναν τα δικαιώματα υιοθεσία σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Θάνος Βλαχογιάννης Pride της Θεσσαλονίκης ήταν μεταξύ των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ που ήταν στη Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι”, είπε ο Βλαχογιάννης Ουάσιγκτον λεπίδα μετά την ψηφοφορία. «Αυτή είναι μια νέα εποχή για την Ελλάδα».

Υπάλληλοι με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία καταδίκασε το νομοσχέδιο.

Το Associated Press ανέφερε ότι καμπάνες της εκκλησίας στην πόλη της Kalayryta στην Πελοπόννησο χτύπησε σε αντίθεση με το νομοσχέδιο. (Τέτοια Ding-a-πνευμόνων, lol)

Ο επίσκοπος μπορεί να παντρευτεί ως Έλληνας ορθόδοξος ιερέας, αλλά θέλει να αρνηθεί ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα

Ως Έλληνας ορθόδοξος ιερέας, επίσκοπος Amveriosios να παντρευτεί – αλλά θέλει να αρνηθεί ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα

«Η ομοφυλοφιλία είναι μια απόκλιση από τους νόμους της φύσης,” είπε ο επίσκοπος Αμβρόσιος στο Associated Press. “Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα, μια αμαρτία. Εκείνοι που βιώνουν ή να υποστηρίξει ότι δεν είναι κανονικοί άνθρωποι ».

Ωστόσο, Επίσκοπος Amvriosios, όπως ένας Έλληνας ορθόδοξος ιερέας μπορεί να παντρευτεί και να κάνουν σεξ μέχρι γενειάδα του πιάνει φωτιά!

Επίδραση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 2013 αποφάνθηκε ότι το δίκαιο της συμβίωσης στην Ελλάδα εισήγαγε διακρίσεις επειδή δεν ήταν διαθέσιμο μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή κλίση κόμμα που ο πρωθυπουργός ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, προτού αυτό τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του είπε ότι θα στηρίξει τη νομική αναγνώριση των ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τον Οκτώβριο του είπε υποστηρικτές που είχαν συγκεντρωθεί στην Αθήνα για την ετήσια διάσκεψη της ILGA-Europe ότι η κυβέρνησή του παραμένει προσηλωμένη στην ψήφιση του νομοσχεδίου συμβίωσης που είχαν εισαχθεί από λίγους μήνες νωρίτερα.

Καθημερινή, μια ελληνική newspape, ανέφερε ότι ο Τσίπρας είπε ότι η ψήφος “καταλήγει μετά από μια περίοδο της καθυστέρησης και της ντροπής για το κράτος, η οποία οδήγησε τη χώρα μας που λαμβάνουν διεθνείς αποφάσεις εναντίον της.”

“Αντί να γιορτάζουμε, όμως, ίσως θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες που έχουν στερηθεί τα δικαιώματά τους όλα αυτά τα χρόνια», είπε, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Joyce Χάμιλτον, συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της ILGA-Europe, σε ένα δελτίο τύπου της μετά την ψηφοφορία που περιγράφεται ως «η υλοποίηση των ετών πολιτικές υποσχέσεις.”

«Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις είχαν μιλήσει για νομικά αναγνωρίζοντας τα ζευγάρια του ιδίου φύλου και είμαι ενθουσιασμένος για να δούμε τελικά αυτά τα θετικά λόγια μεταφράζεται σε σημαντική αλλαγή για ζευγάρια στην Ελλάδα», είπε.

Η Διεθνής Αμνηστία χειροκρότησε επίσης την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Αυτός ο νόμος σημαίνει ότι η πολιτεία αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σχέσεις του ίδιου φύλου, και ότι το θέμα», δήλωσε ο Gauri Van Gulik, αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, σε μια δήλωση. “Στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας, όχι μόνο για λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανσεξουαλικών και διαφυλικών (LGBTI) άτομα, αλλά σε όλους που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο ανεκτικοί. ”

Ελλάδα – η οποία έχει λάβει τρεις διεθνείς διασώσεις από το 2010 σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης του χρέους της – είναι η 26η χώρα της Ευρώπης να αναγνωρίσει νομικά ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν στην Ισλανδία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ουαλία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

 

 Leave a Reply

(required)

(required)