Jan 122016
 

“Οι ομοφυλόφιλοι Εμείς οι Χριστιανοί αγάπη – ΑΛΛΑ … ..”

Κορυφαίος Έλληνας ορθόδοξος επίσκοπος λέει γκέι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού, ώστε να μην τις απορρίπτει

Χρυσόστομος Σαββάτος, Ελληνικής Ορθόδοξης Μητροπολίτης Μεσσηνίας, έχει ταχθεί να υπερασπιστούν τους ομοφυλόφιλους μετά ένας συνάδελφος είπε ότι θα πρέπει να ηττηθεί και να φτύνουν

Κορυφαίος Έλληνας ορθόδοξος επίσκοπος λέει γκέι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού, ώστε να μην τις απορρίπτει
Φωτογραφία από Koppi2
Καλαμάτας Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων χρονολογείται από τη βυζαντινή εποχή

Μια κορυφαία φωνή της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάλεσε ανοχής για ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες στην εκκλησία στον απόηχο της Ελλάδα επιτρέποντας Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Χρυσόστομος Σαββάτος, Ελληνικής Ορθόδοξης Μητροπολίτης Μεσσηνίας, έδωσε μια  συνέντευξη στο Θάρρος News  στο οποίο υπενθυμίζεται ότι οι ομοφυλόφιλοι Χριστιανοί ήταν τόσο πολύ τα παιδιά του Θεού, όπως είναι.

«Οι ομοφυλόφιλοι, όπως και όλους τους ανθρώπους, είναι δημιούργημα του Θεού και αξίζουν τον ίδιο σεβασμό και τιμή, και όχι τη βία και την απόρριψη», είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τρόπο που ο Χριστός απάντησε στην αμαρτωλή γυναίκα, σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, που έγινε το λόγο του. “Αυτός που είναι αναμάρτητος, ας ρίξει πρώτος την πέτρα πάνω της».

«Ότι η Canon θα πρέπει να είναι η κατευθυντήρια αρχή μας για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χειριστεί κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητα και τις διαφορές τους. Η εκκλησία δεν απορρίπτει τους ανθρώπους. »

Μητροπολίτης Χρυσόστομος εξέφρασε τη θρησκευτική άποψη του αφού ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αντέδρασε στην ψήφιση ενός νόμου που αναγνωρίζει τα ζευγάρια ιδίου φύλου ως εγχώριους εταίρους με την ενθάρρυνση της βίας εναντίον τους.

«Φτύνουν τους, τους χτύπησαν, δεν είναι ανθρώπινα,« ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε πει τον Δεκέμβριο.

Σε συνέχεια του άρθρου Μητροπολίτης Χρυσόστομος προειδοποίησε κατά της «η ηθικολογική προσέγγιση για την ηθική των σχέσεων -. Εκείνες που κρίνουν, επικρίνουν, φταίει και στιγματίζουν όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους»

«Θεωρούν τους εαυτούς τους ως δικαστές του λαού και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν όλες τις μορφές της αμαρτίας, για να επιβεβαιώσει την δήθεν« καθαρότητα »της ζωής τους και τις δικές τους αναμάρτητος, και να ξεχάσουμε ότι … είμαστε όλοι σε ένα ή τον άλλο τρόπο οι άνθρωποι της αμαρτίας και της η πτώση.’

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος επανέλαβε ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία έχει ένα «ποιμαντική υποχρέωση να δηλώσουν την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή συμβίωσης που έρχεται σε αντίθεση ή αποδυναμώνει το βιοτικό επίπεδο και συν-βίωση της λειτουργικότητας της οικογένειας, ενώ αποξενώσει και να αμαυρώνει την μυστηριακή χαρακτήρα του γάμου ».

Μητροπολίτης Χρυσόστομος είναι ένας καθηγητής της θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και χειροτονήθηκε είναι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας το 2007

Paula σχόλια για DAYSTAR ειδήσεις

Εάν είστε μια μέτρια φιλελεύθερη και θρησκευτική – μπορείτε να δηλώσετε τι λέει αυτή η Χρυσόστομος Σαββάτος – είναι ωραίο και ασαφής, αλλά έρχεται πάντα με ένα «αλλά» …… .και αυτό, αλλά είναι το αντίθετο στροφή προς «οικογενειακές αξίες» και η Ρήτρα ‘έναν άνδρα και μία γυναίκα ». Είναι σαν να δηλώνει “look είσαι ομοφυλόφιλος και φυσικά μπορείτε να έρθεις στο πάρτι μου … BUT..would δεν πειράζει που έρχονται μέσα στο δωμάτιο με τους ετεροφυλόφιλους!” 
Είναι ο Θεός σας αγαπά, αλλά …… εμείς στην εκκλησία έχουν ορισμένοι νόμοι της δικής μας. 

Δημοσιεύτηκε από εδώ.

 Leave a Reply

(required)

(required)