Dec 312015
 

Καθολική εφημερίδα Ονόματα  ομοφυλόφιλων ανδρών”Πρόσωπα της Χρονιάς”

Δεκ τις 31 το 2015
Βαθμολογήστε αυτό

Michael DeLeon, αριστερά, και Greg Bourke 28, Απριλίου του 2015, στην Ουάσιγκτον, DC (Newscom / UPI / Pete Marovich)

Michael DeLeon, αριστερά, και Greg Bourke 28, Απριλίου του 2015, στην Ουάσιγκτον, DC (Newscom / UPI / Pete Marovich) Burke (δεξιά έχει ένα Scout ηγέτη μέχρι και τον Επίσκοπο της ενορίας τον απέλυσε). Έχουν μαζί για 33 χρόνια και υπηρέτησε την ενορία για 28 χρόνια.

εδώ Paula – περήφανος λεσβία. Έφυγα από την Εκκλησία, αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένος όταν υγιής και πνευματική καθολικοί – όπως και το προσωπικό της Εθνικής Καθολικής Μητρώο (ΗΠΑ) υποστηρίζουν LGBTI αξιοπρέπεια. Αυτό είναι ο Χριστός-όπως! Αυτή είναι η ανθρωπότητα (με ή χωρίς θρησκεία) στις καλύτερες στιγμές της. Αν είστε ένα πρόσωπο που διώκονται LGBTI σε μια «χριστιανική ομοφοβική” χώρα – να πάρει την καρδιά. Ο Θεός / Δημιουργός ο / η Ανώτερη Δύναμη – που αγαπά! Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2016. Το άρθρο αυτό είναι στο χρώμα.

Editorial Εθνική Καθολική Εγγραφή για τέλος του 2015.

Καθώς ζούμε μέσα τους, είναι συχνά δύσκολο να αναγνωρίσουν πραγματικά σημαντικό, ιστορικό-μεταβαλλόμενα γεγονότα, γεγονότα που θα αγγίξει τις μελλοντικές γενιές στενά και βαθιά. Πολύ πιθανό, όμως, η απόφαση των ΗΠΑ Ανώτατο Δικαστήριο της 26 Ιουν 2015, στο  Obergefell ν. Hodges  υπόθεση, η οποία βρήκε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου συνταγματικό δικαίωμα, είναι ένα από εκείνα τα γεγονότα.

“Η φύση του γάμου είναι ότι, μέσα από διαρκή δεσμό της, δύο άτομα μαζί μπορούν να βρουν άλλες ελευθερίες, όπως η έκφραση, οικειότητα, και την πνευματικότητα. Αυτό ισχύει για όλα τα πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, “δικαστής Anthony Kennedy έγραψε για την πλειοψηφία 5-4.

Καθολική ηθική θεολόγος Λίζα Fullam χτυπήθηκε από “πόσο έντονα” οι τέσσερις αρχές και παραδόσεις, το δικαστήριο αναφέρεται ως το θεμέλιο για την απόφασή του “echo καθολικό δόγμα σχετικά με το γάμο.”

Όπως η εκκλησία διαμορφώνει μια απάντηση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ανέφερε, “ένα καλό πρώτο βήμα για τους ηγέτες της Εκκλησίας θα ήταν να χειροκροτήσουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπό το φως της επικάλυψης του με Καθολική τιμές … και να λάβει υπόψη της τον ισχυρό πνεύμα της αγάπης και της δέσμευσης ζωογόνα λεσβίες και γκέι γάμων, καθώς και ευθεία γάμους. “

Η διαιρεμένη δικαστήριο, όμως, αντανακλά το χάσμα στο έθνος. Η ημέρα της απόφασης,  NCR  ανέφερε ότι η πολιτική και θρησκευτική αντίδραση  έτρεξε το φάσμα από την απελπισία και το θυμό σε αγαλλίαση.

Email-ad_NCRxmas.jpg
Παραγγείλετε μια συνδρομή δώρο στο NCR, και θα ρίξει σε λίγο κάτι επιπλέον για σας!  Μάθετε περισσότερα.

“Σήμερα, η αγάπη επικρατήσει και το έθνος μας έγινε μια πιο τέλεια ένωση,” έγραψε η Sarah Kate Ellis, πρόεδρος της ομοφυλόφιλων και λεσβιών αντι-δυσφήμησης ομάδα GLAAD. “#LoveWins,” Ο Πρόεδρος Barack Obama έγραψε.

Ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Αμερικανών Καθολικών Επισκόπων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ Kurtz του Louisville, Ky., Ονομάζεται η απόφαση “ένα τραγικό λάθος.” Επίσκοπος Ρίτσαρντ Malone του Μπάφαλο, Νέα Υόρκη, δήλωσε ο ίδιος “απογοητευμένοι.”

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν εκπλήσσει Φιλαδέλφεια Αρχιεπίσκοπος Charles Chaput, είπε. «Η έκπληξη θα έρθει,” Chaput συνέχισε, «ως απλοί άνθρωποι αρχίζουν να εμφανίζουν, από πρώτο χέρι και οδυνηρά, οι επιπτώσεις της σημερινής δράσης για ό, τι νόμιζαν ότι ήξεραν για το γάμο, την οικογενειακή ζωή, τους νόμους μας και την κοινωνική μας θεσμούς.”

Marianne Duddy-Burke, εκτελεστικός διευθυντής της  DignityUSA, από την άλλη πλευρά, γιόρτασε “την αύξηση της δικαιοσύνης ότι αυτή η απόφαση κλητήρες σε” και σημείωσε ότι οι Καθολικοί ήταν στην πρώτη γραμμή του κινήματος ισότητα γάμου. «Η δέσμευσή μας για τις αξίες της αγάπης, την ένταξη, την οικογένεια, και η δικαιοσύνη έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια των Καθολικών – τόσο ευθεία και ΛΟΑΤ. … Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις πραγματικές αξίες της πίστης μας και της χώρας μας επιβεβαίωσε σήμερα. “

Μεταξύ ενθουσιασμό και την πικρή απογοήτευση βρίσκεται ένα τεράστιο μέσο έδαφος, τις συνήθεις ημέρες που πετυχαίνουν την ιστορία-μεταβαλλόμενο γεγονός, όπως έχουμε αρχίσει πραγματικά να ζήσουν αυτή την νέα πραγματικότητα.

Το ερώτημα παραμένει κατά πόσο αυτές τις μέρες θα είναι επώδυνη, όπως υποδηλώνει Chaput ή, όπως ο Arthur Fitzmaurice, διευθυντής των πόρων για την Καθολική Ένωση για Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων Υπουργείο, είπε  NCR  στις 26 Ιουνίου, “μια ευκαιρία για εμάς να βήμα μακριά από την φορτισμένη πολιτική συζήτηση σε μια ποιμαντική διάλογο για το τι σημαίνει να είσαι ΛΟΑΤ και Καθολικών. “

Αλλαγή του νόμου ήταν μια one-time γεγονός. Αλλαγή έρχεται να λαούς και τις κοινότητες αργά. Καθώς οι απλοί άνθρωποι – και ελπίζει κανείς καθολικούς επισκόπους – να γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι στην ίδιου φύλου γάμους, καρδιές και τα μυαλά θα αλλάξει. Η αποδοχή θα αντικαταστήσει το φόβο.

Ένας καθολικός ζευγάρι που μπορεί – και να κάνουμε – να πω την ιστορία για τα οφέλη του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου είναι Greg Bourke και Michael DeLeon του Louisville. Σε μια δεσμευμένη σχέση για 33 χρόνια (και παντρεύτηκε στον Καναδά το 2004), Bourke και DeLeon είναι η δια βίου καθολικούς και ενεργά μέλη της Παναγίας της Λούρδης Parish για 28 χρόνια. Μαζί, μεγαλώνουν τα δύο παιδιά. Με όλους τους λογαριασμούς, έχουν γίνει ζωτικής σημασίας για την κοινότητά τους.

Συνέντευξη με την Huffington Post τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε τις προφορικές παρατηρήσεις στο  Obergefell  ν.  Hodges, Fr. Scott Wimsett, πάστορας της Παναγίας της Λούρδης, περιγράφεται Bourke και DeLeon ως «αγαπητός και σεβαστός. … Θα δούμε πώς θα ταιριάζει στο. “

Οι δημοσιογράφοι είχαν συναντηθεί Bourke και DeLeon καθώς έπαιρναν εντολές και το σερβίρισμα των γευμάτων σε μια ενορία νηστίσιμα ιχθυδίων.

“Είναι απλά καλοί άνθρωποι”, δήλωσε ο Wimsett. “Και αυτό είναι το είδος του τι είναι όλο περίπου, έτσι δεν είναι;”

Η χρονική στιγμή αυτής της ιστορίας είναι σημαντική, επειδή Bourke και DeLeon ήταν επικεφαλής ενάγοντες στην υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Bourke και DeLeon είχε το γάμο τους χωρίς τη θέλησή τους ώθηση στο προσκήνιο σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν Bourke έχασε τη θέση του ως ηγέτης ομάδα προσκόπων, λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Bourke είχαν προσφερθεί εθελοντικά με το στράτευμα που χρηματοδοτείται από την ενορία του για οκτώ χρόνια, έξι ως εγγεγραμμένος ηγέτη. Αποπομπή του ήταν ευρέως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο έφερε το ζευγάρι την προσοχή της νομικής ομάδας Λούισβιλ ψάχνει για τους ενάγοντες να αμφισβητήσουν την απαγόρευση της ισότητας γάμου του Κεντάκυ.

Bourke και DeLeon συμφωνηθεί, και, επίσης, η ιστορία έγινε. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί.

Τον Ιούλιο του 2015, με το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων νομικά σε εθνικό επίπεδο, οι Πρόσκοποι της Αμερικής κατήγγειλε την απαγόρευση όλων των γκέι ηγέτες των ενηλίκων και Bourke εκ νέου για την ηγεσία με το στράτευμα του γιου του. Τον Αύγουστο, ο ίδιος απέρριψε και πάλι, αυτή τη φορά όχι από τους Προσκόπους, αλλά από την ενορία του.

Όταν οι Πρόσκοποι ήρε την απαγόρευση για γκέι ηγέτες των ενηλίκων, συμπεριέλαβε διάταξη που να επιτρέπει την αιγίδα της εκκλησίας μονάδες να επιλέξουν τους τοπικούς ηγέτες βασίζεται στη διδασκαλία της εκκλησίας. Bourke έμαθε ότι Kurtz Λούισβιλ είχε εντολή ποιμένες να συνεχίσει την απαγόρευση των γκέι ηγέτες στην ενορία στρατεύματα.

“Η καρδιά μου έχει σπάσει η Εκκλησία Μου θα υποβάλει πλέον το εμπόδιο για την επιστροφή μου στο μου Προσκόπων μονάδα,” Bourke έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Bourke και DeLeon είναι τυχεροί στο ότι είναι μόνο ενορίτες και τους εθελοντές. Τα μέσα βιοπορισμού τους δεν εξαρτάται από τη θεσμική εκκλησία. Το 2015, τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τις δουλειές τους λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτά μακροχρόνια εργαζόμενους που ήταν βαθιά σεβαστή από το σχολείο και ενορία των κοινοτήτων τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο προσανατολισμός τους και ακόμη και τους συνεργάτες τους ήταν γνωστά από την κοινότητα. Θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι να εισέλθει πολιτικών γάμων.

NCR  είναι ήδη στο αρχείο μάχεται για το προσωπικό των πολιτικών εκκλησία που διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να τεθούν σε νομικό, πολιτικό γάμο χωρίς φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.


Σχετικά:  Editorial: Gay γάμος δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο δουλειά


Σήμερα, έχουμε αντιμετωπίσει ένα πιο θεμελιώδες ζήτημα: Πώς θα σαν μια εκκλησία ζουν με γκέι, λεσβίες και τρανσέξουαλ αδελφούς και τις αδελφές μας; Είμαστε το παρελθόν την εποχή της «αγαπούμε τον αμαρτωλό” κοινοτοπίες.

Ορισμένοι ηγέτες της Καθολικής έχουν εκφράσει την προθυμία τους να βρουν έναν τρόπο μέσα από αυτή τη στιγμή της αλλαγής, αναγνωρίζοντας ότι όλες οι αλλαγές είναι δύσκολο. Επίσκοπος Γρηγόριος Hartmayer της Savannah, Ga., Προέτρεψε την ηρεμία και την ευγένεια μετά την απόφαση του Ιουνίου 26, καταγγέλλοντας εκ των προτέρων “δηλητηριώδη γλώσσα ή χυδαία συμπεριφορά εναντίον εκείνων των οποίων οι απόψεις διαφέρουν από τη δική μας.” Σημείωσε ότι η απόφαση «είναι πρωτίστως μια διακήρυξη των πολιτικών δικαιωμάτων και όχι ένα επαναπροσδιορισμό του γάμου ως Εκκλησία διδάσκει. “

Σικάγο Αρχιεπίσκοπος Blase Cupich έκκληση για «ώριμη και γαλήνια αντανακλάσεις καθώς προχωράμε μαζί.» Ο ίδιος σημείωσε ότι η σοφία της Καθολικής εκκλησίας “ρίζες τους στην πίστη και ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας.» Ανέφερε την Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας gay άτομα «πρέπει να γίνει δεκτός με σεβασμό, συμπόνια, και ευαισθησία. Θα πρέπει να αποφεύγεται κάθε σημάδι άδικες διακρίσεις όσον αφορά τους », συνεχίζει.:

Αυτή η σχέση πρέπει να είναι πραγματική και όχι ρητορική, και ποτέ αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της Εκκλησίας για να συνοδεύει όλους τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία πρέπει να επεκτείνουν τη στήριξη σε όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους, αναγνωρίζοντας ότι είμαστε όλοι συγγενείς, ταξιδεύοντας μέσα από τη ζωή κάτω από την προσεκτική παρακολούθηση ενός Θεού αγάπης.

Αντικατοπτρίζουν αυτή τη στιγμή της αλλαγής, Cupich έχει τις δικές της προκλήσεις του. Η αρχιεπισκοπή Σικάγο είναι το αντικείμενο δύο καταγγελιών με το Illinois Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ομοσπονδιακή Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης που αντλείται από την καταχρηστική απόλυση λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Bourke και DeLeon είναι εμβληματικές αυτής της μεγάλης πρόκλησης που αντιμετωπίζει σήμερα η Εκκλησία, επειδή μας αναγκάζουν να μην ρωτήσω πώς θα ζούμε μια υποθετική κατάσταση, αλλά πώς θα ζούμε με τον Greg και ο Michael. Δίνουν σάρκα σε μια αφαίρεση.

Οι απαντήσεις η εκκλησία δίνει τώρα βρίσκονται σε σύγχυση, άνιση και συχνά σκληρή. Greg και ο Michael – και αμέτρητα γκέι, λεσβίες και τρανσέξουαλ καθολικοί – αξίζουν κάτι καλύτερο.

Για την ιστορική τους ρόλους τους ως ενάγοντες σε  Obergefell  v.  Hodges  και για την πιστή δημόσια μαρτυρία τους ως γκέι Καθολικοί, ονομάζουμε Greg Bourke και Michael DeLeon  NCR ‘s πρόσωπα της χρονιάς για το 2015.

 Leave a Reply

(required)

(required)